Na diverse meetings bezocht te hebben kwamen we er achter dat er in de regio Rotterdam geen echte Mustang meeting werd georganiseerd. We hebben aan de TMCN gevraagd of zei dit konden organiseren maar ze zagen geen kans er nog een meeting bij te doen. Op zich best begrijpelijk: het bestuur van de TMCN bestaat uit vrijwilligers en ze doen al heel erg voor voor de club het hele jaar door.

Er bleef dus niets anders over dan zelf een meeting te organiseren. In 2003 zijn we gestart met de eerste editie van Mustang Valley in Capelle aan den IJssel.

 

Mustang Valley werd een groot succes, één van de grootste Mustang Only meetings in de regio. Vooral de ongedwongen sfeer en de mooie omgeving is een door de deelnemers vaak genoemd pluspunt.

Een meeting organiseren kost echter heel veel energie, tijd en geld. Als zelfstandig ondernemer kan ik mijn werktijden redelijk flexibel indelen. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van mijn contacten om diverse zaken te kunnen realiseren. De financiering van het hele evenement kwam voor het overgrote deel voor mijn rekening.

In de week na Mustang Valley 2007 realiseerde ik me dat het op deze manier niet meer te doen was. Mustang Valley was enorm gegroeid, we hadden dat jaar 200 deelnemers. Voor de organisatie van Mustang Valley 2007 kwam ik eigenlijk al tijd tekort, in verband met de groei van het evenement gaat de gemeente meer eisen stellen enz. enz. In 2008 heb ik de organisatie overgedragen aan de directie van het Dutch Mustang & Ford Forum.

Ondanks diverse wisselingen van de organisatie in de tussentijd wordt Mustang Valley nog steeds elk jaar georganiseerd. Vanaf 2012 niet meer in het Schollebos in Capelle aan den IJssel maar in Poeldijk. Eigenlijk wel een beetje jammer, het is nu geen 010-meeting meer. Toen ik startte in 2003 organiseerde de TMCN al een meeting in Poeldijk en juist omdat dit niet echt in de 010-regio ligt ben ik Mustang Valley gestart.

Toch leuk om op terug te kijken dat ik dit ooit eens heb opgezet.