Het is heel erg leuk om zo af en toe een paar ronden op een circuit te rijden. Toen we in de buurt van de Nurburgring waren kon ik het dan ook niet laten om een kaartje te kopen voor drie rondjes....

 

Nu blijft het natuurlijk de vraag of ik de Porsche net voorbij ben gestoken ofdat hij juist heel erg snel op mij inliep en maar even rustig achter die Mustang bleef omdat die onervaren idioot 'm vast naar binnen zou sturen in de bocht.... ;-)

Van te voren had ik wel netjes in het kleine buitenspiegeltje gekeken of ik naar binnen kon sturen, dat zie je goed op de tweede foto.

Maar wat is die Nordschleife moeilijk om te rijden, voornamelijk omdat hij zo lang is. Aan mijn medepassagier die daar normaliter met een Porsche 911 rondrijdt vroeg ik op een gegeven moment: "Hoeveel rondjes hebben we nu gereden??" Het antwoord was simpel: "Nog niet ééntje! Als je één keer rond ben kom je de slagbomen weer tegen!"

Logisch... maar het was voor mij ook de eerste keer. En de remmen van de Mustang begonnen al aardig te stinken, die hadden het erg slecht naar hun zin!