Auto's zijn om mee te rijden. Dat is tenminste mijn mening. Maar je loopt dan natuurlijk wel een risico: er kan weleens iets mis gaan!

Tijdens een toerrit in 2007 door de Franse Vogezen ging het mis. We reden stevig door over de mooie slingerende binnenwegen. Na een paar weken droog weer begon het een beetje de regenen. Het vuil op de weg begon op te lossen, de olie kwam bovendrijven en dat makte de weg spekglad. Als ervaren motorrijder had ik dit moeten weten... Na een klein beetje gas aan het einde van een bocht was ik de Mustang ineens helemaal kwijt aan de achterkant. Uit alle macht probeerde ik de Mustang nog op de weg te houden met tegensturen maar het leek wel een op hol geslagen paard! Na zo'n 200 meter lag ik dan toch aan de linkerkant van de weg in een greppel. Geen idee waar de tegemoetkomende rode Peugeot een goed heenkomen heeft gezocht, die heb ik niet meer teruggezien. Het reflectorpaaltje wat ik ineens recht voor me had staan tijdens de rodeo lag afgebroken in de berm.

Gelukkig waren er geen gewonden en kwam ik met de schrik vrij. Wel moest ik aan de rechterkant uitstappen, de linkerdeur kon niet open nu de Mustang in de greppel lag.

Zelf spreek ik weinig Frans, maar gelukkig sprak Marc Noordink, de organisator van de toertocht dit vloeiend. Hij heeft een sleepwagen geregeld bij een locale garage om mijn Mustang uit de greppel te trekken. Volgens de garagehouder was ik die dag al de derde die hij uit de greppel had getrokken....

Hadden ze niet gewoon een bordje 'Glad wegdek' neer kunnen zetten? Als er op één dag al drie keer iemand in dezelfde bocht in de greppel beland! Volgens mij hebben de Fransen het niet zo op bordjes: de Gendarme die aan kwam rijden reedt nota bene dwars over mijn zorgvulgig opgestelde gevarendriehoek heen!

Er was ook niet teveel schade aan de Mustang, alleen een aardige deuk in het linker achterscherm en hier en daar wat lakschade. Zelfs de linker buitenspiegel zat er nog gewoon op en die hoefde ik niet eens af te stellen. De toertocht heb ik verder dan ook nog gewoon uitgereden. Wel met een deuk in m'n Mustang en een iets grotere deuk in m'n ego....

We blijven dus gewoon rijden ondanks alle risico's daarvan. Want ook als je de Mustang binnen laat staan loop je risico's: op het DM&FF forum meldde iemand dat de stalling waar zijn Mustang stond volledig was afgebrand inclusief zijn Mustang. Dan is onze Mustang er toch een stuk beter vanaf gekomen!

 


 

Jammergenoeg volgde er nog een tweede keer schade. De Mustang was helemaal netjes gespoten en moest voor de APK. Netjes in één keer er door voor  € 30,00. Omdat ik parallel parkeren bij ons voor de zaak geen goed plan vond i.v.m. deurschade had ik de auto op het pleintje voor het pand geparkeerd. Dat leek me wel zo veilig. Een half uurtje later kwam er een busje van TNT achteruit het pleintje op rijden en stopte een halve meter van m'n Mustang. Ik had een beetje het gevoel 'Zo dat gaat net goed!' Het busje reed echter weer naar voren en kwam met een veel grotere vaart weer achteruit: BENG! bovenop mijn Mustang!

Ik was woest! Was heel de Mustang netjes gerestaureerd, had ik 'm voor de zekerheid op het pleintje voor de deur geparkeerd, rijdt er alsnog één of andere idioot tegenaan! En dan ook nog gewoon terwijl ik erbij sta te kijken!

 

 

Geprobeerd rustig te blijven, wat foto's gemaakt met de GSM en een schadeformulier ingevuld. De chauffeur had natuurlijk geen verzekeringspapieren bij zich dus moest ik het met een half ingevuld formulier doen.

Tja, toen het volgende probleem: de Mustang moest gerepareerd worden. Teruggaan naar de garage waar hij gerestaureerd was was geen optie gezien de slechte ervaringen. Op advies van Ton van Mustang Country ben ik naar Autoschade Hoeksewaard gegaan. Daar was de kreet 'Wimbledon White' blijkbaar voldoende: de Mustang ziet er weer perfect uit zonder kleurverschil!