Toen ik de Mustang kocht zat er een middenconsole in. Daar was ik best blij mee, ik vind het gewoon heel erg mooi staan in de Mustang. De middenconsole zat er wel helemaal scheef in, de verlichting aan de achterkant zag er niet uit en van het asbakje achterin was het deksel vastgezet. De verlichting in het kastje voorin mistte ook wat onderdelen. Een groter probleem: achter in het metalen deel aan de bovenkant waren drie gaten geboord. Geen idee waarom maar ik zat er mooi mee. Het plastic was wel erg netjes, geen scheuren of gaten.

De console zat wel helemaal scheef in de Mustang, maar dat had ik redelijk snel netjes recht met behulp van een paar vulbusjes. Wel een beetje jammer dat ze later met de restauratie de vulbusjes er niet meer tussen hadden gezet en de console er weer scheef in zat.

Voor het asbakje en lampje achterin heb ik nieuwe gekocht en ik heb een originele console op de kop getikt waarvan het metalen deel goed was maar het plastic helemaal kapot. Het zwarte gelakte gedeelte van de bovenkant ziet er echt niet uit, dat moet dus eerst worden opgeknapt.

Stap één is dus de zwarte verf eraf halen. Schuren kan niet, in het metaal zit een reliëf en dat schuur je dan helemaal weg. Dat wordt dus wegpoetsen met thinner. Gaat prima met een oude afwasborstel. Ik heb er wel eentje genomen met natuurlijk haar, geen idee of dat kunststof haar tegen thinner kan....


 


 

 

 

En dit past zo netjes in het lampgat boven in de middenconsole.

 

Ja, en wat kost het dan aan meteriaal zo'n middenconsole opknappen. Even een overzichtje:

Omschrijving Prijs in Euro
   
Tweedehands console 50,00
Spuitbus matzwart 12,00
Spuitbus blanke lak 12,00
Fles thinner 4,00
Afplaktape 3,00
Asbakje 30,00
Lichtkapje achter 15,00
LED lamp kastje 9,00
Reedcontact 6,00
LED lampjes achter 9,00
   
Totaal 150,00

Even ter vergelijking: een complete nieuwe immitatie middenconsole kost in 2014 ongeveer  €  600,00.