Tijdens de eindmeeting 2002 van de TMCN in Didam had ik goed rondgekeken en zo'n beetje elk type uitgebreid bekeken. Eigenlijk was ik er toen al uit wat mijn Mustang moest gaan worden: eentje tussen bouwjaar 641/2 en 66, een Coupe, wit en een achtcilinder motor.

Omdat ik zelf al redelijk wat ervaring had met het opknappen/restaureren van auto's, er de mogelijkheden voor had om dit te doen en dit ook nogeens heel erg leuk vindt moest het geen compleet gerestaureerd exemplaar worden. Ook weer geen wrak of projekt, ik wilde eigenlijk wel gelijk rijden...

Al snel kwam ik iets interessants tegen  bij Movie Cars in Goirle. Een witte 66-er coupe, gezonde motor en een harde body.

 

Met natuurlijk wel 'wat werk' maar dat was juist de bedoeling, opknappen was immers mijn hobby. We waren het snel eens en de 66-er ging2002 met mij mee naar huis. Op naam van Joris, want mijn rijbewijs bleek al een jaar verlopen te zijn. Dan sta je daar toch even mooi op het postkantoor!

 

 

Zo stond hij er dus bij in 2002 toen ik 'm kocht: 'American Paintjob' in de verkeerde kleur wit, wieldoppen van een later bouwjaar, verschillende banden en verlaagd van voren. Maar verder wel OK! Waar deze eerste foto gemaakt is zou overigens later de locatie voor Mustang Valley worden. Op het moment van het maken van deze foto was het idee voor Mustang Valley nog niet geboren...

 

Ik was er in ieder geval trots op! De originele Amerikaanse nummerplaat lag ook nog in de auto, dat was een leuke verrassing!

Met drie andere Mustangs zijn we mijn Mustang in Goirle op wezen halen. Eigenlijk gelijk een soort mini-meeting van gemaakt. Andre Veninga kwam er zelfs voor uit de regio Amsterdam en reed mee naar Capelle. Op de foto staan we bij een vriend voor de deur waar we onverwacht langs reden op weg naar huis. Die wist nergens van en bleef maar roepen: 'Ik snap het niet, er is gewoon een Mustang teveel!' Totdat hij begreep dat nummer vier van mij was. Hij heeft toen maar even een mooi plaatje van mij-met-nummerplaat geschoten.

Overigens perfecte service bij Movie Cars waar ik de Mustang gekocht heb: omdat ik overdag erg weinig tijd had om langs te komen kon ik er een keer op een avond terecht. De Mustang op de brug voor inspectie en een proefrit waren geen enkel probleem die avond. Klasse!