De Mustang heb ik gekocht met standaard stalen velgen met daarop wieldoppen van een 67 Mustang. Dat vond ik er nu niet echt netjes uitzien. Op een meeting had ik de Styled Steel Wheels gezien en die vond ik echt schitterend! Dan wel de 64 1/2 uitvoering en niet die van 66 met de losse chromen ringen. Dus niet helemaal origineel maar ik vind de 64 1/2 versie gewoon veel mooier. Dus een setje gekocht in de originele maat 14 x 6".

Staat toch wel erg netjes... of niet soms? Ai, wel vette vingers op de witte strepen... dat wordt weer schrobben met groene zeep!

Omdat de nieuwe Styled Steel Wheels dezelfde maat hebben als de gewone stalen velgen konden de banden gewoon worden overgezet.

Nog even een tip voor als je ook deze wielen aanschaft: controleer de klink-verbindingen van de center-caps voordat je deze monteerd! Bij mij zijn er al twee losgelopen. Gelukkig kon ik ze nog net redden, ééntje kont ik zo van het wiel afpakken, die zat totaal niet meer vast! Echt goedkoop zijn ze niet dus je wilt ze zomaar niet even kwijtraken. Het tweede setje centercaps wat ik later bij de 15" wielen kocht waren overigens van een stuk betere kwaliteit!

De centercaps moet je overigens wel op de wielen monteren voordat je de wielen op de auto monteerd, anders kun je er dus niet meer bij om de schroefjes vast te draaien.


Na een paar jaar kwam ik bij het surfen op Internet de 15" versie van de Styled Steel Wheels tegen. Tja, dan moesten er natuurlijk ook 4 nieuwe banden bij, dat werd een aardig kostenplaatje. Na even nadenken toch maar 2x 15 x 7" (voor) en 2x 15 x 8" (achter) velgen besteld. En dat staat toch lekker 'Vet'!!

 

Bandenmaat voor: 215/60-15 en achter: 235/60-15.

 

 

Om aanlopen van de achterbanden te voorkomen heb ik de randen van de achterschermen wel laten rollen. Dat geeft net even wat meer ruimte.

Tja, die voorbanden zijn niet zo lekker 'vet' als je ze bij de racers ziet. Ik denk er sterk aan om de 215/60-15 de volgende keer te vervangen door een setje 215/65-15. Tja, je blijft bezig..


De 14 x 6" Styled Steel Wheels was ik al snel weer kwijt aan een liefhebber dus dat is ook weer goed geregeld.

Nu heb ik nog een setje mooie Magnum spinners liggen. Die horen absoluut niet op deze wielen maar ik vind het wel erg mooi staan.. en het is natuurlijk wel uniek! Ze passen niet helemaal dus ze moeten nog even worden aangepast. Tot heden ontbreekt daar nog even de tijd voor.