Van Movie Cars op weg naar huis had ik de grootste moeite om m'n nieuwe aanwinst op de weg te houden. Tot overmaat van ramp regende het en waren er wegwerkzaamheden met wegversmallingen en  freessporen. De Mustang ging echt alle kanten op en ik had soms twee rijstroken nodig. Ik zat echt met het zweet in m'n handen en het spookte continue door m'n hoofd: 'Wat heb ik nu weer gekocht!?!? Rijden die dingen allemaal zo??"

Bij nadere inspectie thuis bleken er drie verschillende banden onder de Mustang te zitten waarvan ook nog eens twee lijnbanden en twee radiaalbanden. Dat is echt geen goede combinatie.

Dus eerst maar eens vier nieuwe banden voordat ik met de Mustang van de weg zou raken. Mooie bandjes met witte streep op de zijkant besteld bij de locale garage. "Meneer, wilt u de witte strepen aan de binnenkant of aan de buitenkant?" "Enig idee waarom ik banden met witte strepen besteld heb??" "Nou, er is een tijd geweest dat de mensen die witte strepen helemaal niet mooi vonden en dan moesten we ze altijd aan de binnekant zetten!"

Die banden waren een hele verbetering, de Mustang reed een stuk beter. De witte strepen mooi wit houden was een stuk lastiger. Groene zeep en wat voor middeltjes ik ook probeerde ze vergeelden toch langzaam maar zeker. Later hoorde ik van anderen dat ze hetzelfde probleem hadden met dit merk/type banden. Misschien hadden ze in de garage de witte strepen dan toch beter aan de binnenkant kunnen zetten....

Nu had ik niet echt veel geluk met deze banden. Op een gegeven moment stond er eentje lek in de garage. Bij nader onderzoek bleek er een clip voor de bevestiging van de deurbekleding in te zitten. Eigen stomme schuld dus, dan moet je je rotzooi maar opruimen! De echte kater kwam bij de garage pas: de clip had twee gaten naast elkaar in de band geprikt en daar konden ze geen prop in zetten. Dat werd dus een nieuwe band kopen na nog geen 4000 kilometer.

Gelijk maar twee 215 banden aangeschaft voor op de achteras, dat staat een stuk stoerder! Natuurlijk weer met een witte streep. Had ik gelijk een mooie 195 band over voor het reservewiel. Ook met een witte streep.

Ook met deze banden heb ik niet veel kilometers gereden, meer daarover onder "Steel Styled Wheels".

 


Momenteel zitten er aan de voorkant 215/60-15 en aan de achterkant 235/60-15 banden onder. Geen aanloop-problemen bij de achterschermen. Voor alle zekerheid heb ik vóór het spuiten de randen van de achterschermen wel laten rollen. Of ik nu helemaal tevrden ben? Nou, de banden aan de vookant mogen eigenlijk wel wat 'vetter', in verhouding met de achterbanden is de wang toch wat minder hoog. 215/65-15 zou misschien een mooiere optie zijn.....

 


Dankzij Ton weet ik nu (2013!!) ook hoe je de witte letters op de zijkanten van de banden weer helemaal wit krijgt: staalwol met zeep of een ander schoonmaakmiddel. Eerst zat ik nog voorzichtig te poetsen maar nu doe ik het met lange halen en het zwart van de banden ook mee, dat knapt er namelijk ook enorm van op! Je hoeft echt niet bang te zijn dat je het wit er af poetst: de hele wang van de band is gewoon wit (rubber) met daar overheen een laag zwart rubber...