Het rijden op de Vroemdagen op het crircuit van Zolder met de Mustang is een schitterend initiatief van Adelbert van de Mustang Garage in Belgie. Je pikt in de pits een invalide kind op, rijdt daar drie rondjes mee op het circuit en rijdt vervolgens de pits weer in om het volgende kind op te pikken. Zowel de kinderen als de 'coureurs' hebben enorm veel plezier die dag!

Nog een leuke annekdote: één van de chauffeurs van een Mustang was zelf ook gehandicapt. Toen hij op een gegeven moment door de pits naar z'n auto 'strompelde' werd hij gelijk heel boos aangesproken door één van de begeleiders van de kinderen: "Wat doet ge daar op de weg, ge weet toch dat ge daar niet mag komen!!" Hij mompelde iets, stapte in zijn Mustang en reed weg, de begeleider met open mond van verbazing achterlatend....

Zolder is een erg leuk circuit. Kort en overzichtelijk, stukken makkelijker te leren als de Nordschleife. De eerste keer dat ik reed had ik gelijk remproblemen: door de hitte trapte ik het pedaal op de bodem en gebeurde er verder niets meer. Gelukkig heb je op een circuit geen tegeliggers, kruispunten of stoplichten. Door de auto domweg overdwars de bocht in te gooien kun je de snelheid er aardig uithalen zonder ongelukken.

Daarna heb ik de remvloeistof wel vervangen door 'Racing Bleu' remvloeistof. Kost  €  40,00  voor een liter maar het werkt wel perfect: de remblokken voor stinken nu wel verschrikkelijk maar het rempedaal blijft gewoon hard.

Dat is overigens wel 'het verhaal' van rijden op een circuit: je loopt steeds weer tegen het zwakste punt aan. Na het vervangen van de remvloeistof zijn dat dus de remblokken voor...

Een ander verhaal is het brandstofverbruik. Een 'maatje' moest tanken dus keek ik ook maar eens op de benzinemeter: bijna leeg! Op de snelweg haal ik 1 op 7, in de stad krap 1 op 5 maar op het circuit net 1 op 2. Je moet het maar weten..